15-01-2019 | 24:00

La Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils signen dos convenis per continuar amb el programa de mediació per al lloguer social d'habitatges i per obrir una Oficina Local d'Habitatge en el municipi

La directora de l'Agencia de l'Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, s'han reunit avui a l'Ajuntament de Cambrils per signar dos convenis de col·laboració: un per donar continuïtat al Programa de mediació per al lloguer social d'habitatges, que ja fa anys que està establert, i un altre que permetrà obrir una Oficina Local d'Habitatge  al municipi. 

 

Nova Oficina Local d'Habitatge al Forn del Tallero

La nova Oficina Local d'Habitatge de Cambrils farà les funcions d'informació i atenció ciutadana, la tramitació de sol·licituds i la inspecció tècnica d'expedients de cèdules d'habitabilitat; el seguiment dels informes tècnics per al coneixement de l'estat d'edificis d'ús residencial i d'habitatges; la gestió de sol·licituds d'ajuts a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges, i d'altres derivats dels programes per a la rehabilitació i la inspecció tècnica dels edificis d'habitatges.

També s'encarregarà de gestionar les activitats i serveis d'àmbit social, com són la tramitació d'expedients de prestacions de caràcter especial i urgent per al pagament de l'habitatge; la tramitació de prestacions per al pagament de lloguers, i d'altres derivats dels programes socials d'habitatge.

Amb això s'aconsegueix una fita molt important per al municipi, ja que se centralitzen les polítiques d'habitatge i s'amplien els serveis que s'hi presten.

La nova oficina es troba ubicada al Forn del Tallero, que és un edifici rehabilitat en el marc del Pla de Barris del municipi. Està situada a peu de carrer, el que farà que el servei sigui més pròxim i accessible, i respon a les reivindicacions veïnals de  dotar de contingut aquest equipament rehabilitat.

El servei de la Borsa d'Habitatge ja fa 12 anys que funciona a Cambrils  i està inclosa en la Xarxa de Mediació pel Lloguer Social que coordina l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat

Els primer convenir suposa continuar amb el programa de mediació per al lloguer social d'habitatges i el segon es formalitza per l'obertura d'una Oficina Local d'Habitatge en el municipi