El projecte REVITASUD (integrat dins del Programa de cooperació transfronterera INTERREG III a França/Espanya 2000-2006 de la Unió Europea)  va sorgir amb l’objectiu d’analitzar els problemes comuns d’un tipus de barris específics, com ho són els construïts després de la Segona Guerra Mundial i fins a l’inici dels anys 60. L’anàlisi es va realitzar sota criteris de sostenibilitat ambiental i promocionant la participació social, amb l’objectiu de la integració plena d’aquests barris a l’entorn urbà propi.

Els socis d’aquest projecte han estat:

Entitat  Regió  País  Paper en el projecte
Societat municipal de rehabilitació urbana de Saragossa  Aragó Estat espanyol Soci coordinador del projecte
Ajuntament de Tolosa de Llenguadoc   Migdia- Pirineus  França  Soci
Agència municipal de renovació urbana de l’Ajuntament de Vitòria    País basc Estat espanyol  Soci
Adigsa, empresa pública  Catalunya Estat espanyol  Soci

 

 

També han participat en el projecte altres ciutats transfrontereres amb problemàtiques similars pel que fa a la degradació de barris, com ho són Sant Sebastià, Pamplona, Lleida, Girona i Carcassona.

Durada i pressupost

El projecte Revitasud es va aprovar el juny de 2003 i va finalitzar el setembre de 2007. Va comptar amb un pressupost total, entre tots els socis, d’1.598.450 €, IVA no inclòs (239.750 € corresponents a Adigsa –ara Agència de l’Habitatge de Catalunya), subvencionat en un 50% mitjançant el fons FEDER.

 

Data d'actualització: 11/05/2016