09-06-2021 | 14:18

El director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, ha rebut avui el premi a la millor Declaració Ambiental

L’acte de lliurament de premis ha estat presidit en format virtual per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya,  Teresa Jordà, i l’han pogut seguir per You Tube, més de 100 persones. L’acte també h servit per celebrar els 15 anys de l’EMAS. 

 

 

L'EMAS és una eina d'ús voluntari disponible per a qualsevol organització que vulgui assumir una responsabilitat ambiental i econòmica, millorar el seu comportament ambiental i comunicar els seus resultats ambientals a la societat i a les parts interessades en general.

L'acte ha donat la benvinguda  a les noves organitzacions EMAS registrades a Catalunya i a les que tenen entre 10 i 20 anys de trajectòria, com a reconeixement de la tasca portada a terme i l'esforç de tots els protagonistes que han fet possible l'obtenció d'aquest  de sistema de gestió ambiental. 

Els premis EMAS Catalunya són una iniciativa d'àmbit català, portada a terme pel Club EMAS amb el suport en els primers anys de l'antic Departament de Medi Ambient i Habitatge passant posteriorment al Departament de Territori i Sostenibilitat i en l'actualitat amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de ser un estímul per la millora del sistema de gestió ambiental EMAS així com una oportunitat per innovar la comunicació i la interrelació amb les diferents parts interessades. Aquests premis, que a partir de l'any 2014 han passat a ser bianuals, no tenen dotació econòmica i volen reconèixer les millors accions dutes a terme per les organitzacions EMAS.