Sou un ajuntament o ens públic i voleu sol·licitar un dels ajuts dels fons Next Generation EU. El primer que heu de conèixer és el llistat de programes que us corresponen. Són els següents:

 

 Programa 1: Ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri.

 


Programes

A continuació, es descriuen les característiques més importants de cada programa per ajudar-vos a saber quin és l’àmbit d’actuació, les millores i l’import màxim de l’ajut.

 

Programa 1: ajuts per a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri

 

Aquest programa està dirigit exclusivament a habitatges d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP), és a dir, zones concretes d’una població en què, per les seves condicions actuals, s’ha decidit atorgar una major dotació econòmica per a la seva rehabilitació. Les poblacions que compten amb un ERRP són:

 

 • Província de Barcelona: Berga, Centelles, Gironella, Granollers, Igualada, Manresa, Masquefa, Mataró, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat, Polinyà, Rubí, Sabadell, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet, Santa Margarida de Montbui, Santa Susanna, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

 • Província de Girona: Caldes de Malavella, Figueres, Olot, Palafrugell, Palamós, Ripoll, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Joan de les Abadesses, Torroella de Montgrí.

 • Província de Lleida: Lleida.

 • Província de Tarragona: Calafell, la Selva del Camp, l’Arboç, Reus, Tarragona, Tortosa, Ulldecona.

 

Per verificar que un habitatge estigui dins d’un ERRP, podeu accedir al visor de totes les zones. Accedir al visor de zones ERRP.

Si teniu dubtes per navegar pel visor o per cercar la referència cadastral que us interessa, existeix una guia d'ajuda. Accedir a la guia d’ajuda del visor de zones ERRP.

 

Alguns dels exemples concrets d’actuacions subvencionables a les quals podríeu optar són:

 • Aïllament de façanes.
 • Aïllament de coberta.
 • Aïllament de patis.
 • Canvi de finestres.
 • Instal·lació plaques solars.
 • Canvi del sistema de calefacció (bomba, aerotèrmia, biomassa).
 • Canvi del sistema d’aigua calenta sanitària (aerotèrmia).

 

L’import màxim de la subvenció que podríeu rebre depèn de la reducció del consum que aporti l’actuació. La dotació econòmica pot arribar a 21.400€ per habitatge, un cop finalitzada i justificada l’obra.

 


Què heu de saber abans d’iniciar el tràmit?

Heu de tenir present que és un requisit obligatori demanar assessorament tècnic a les Oficines Tècniques de Rehabilitació (OTR) abans de començar el procés. Sense aquesta consulta, no podreu iniciar la petició de la subvenció. Consulteu la vostra OTR més propera.

 


A continuació, teniu l'enllaç del programa per obtenir tota la informació relativa als requisits, documentació, terminis o passos a seguir en sol·licitar l’ajut.

Data d'actualització: 15/02/2024